Viltkarbonader er like mye hverdags som festmat. Ofte kan man tenke på viltkarbonader som litt tørre siden det er lite fett i selve kjøttdeigen. Det er derfor litt fett i form av fløte er viktig.

Viltkarbonader er som biff å regne, og kan like gjerne stekes medium minus, og serveres med godt tilbehør som gjennomstekt på ei brødskive.

Ei luksus brødskive med salat, sylta løk og agurk. med deilig sennep, og kanskje noen søtpotetfires ved siden av er absolutt å regne som comfortfood.

Yields1 Serving

 600 g karonadedeig av vilt
 ½ stor løk
 1 ts salt
 1 ts buljongpulver
 1 ss potetmel
 1 egg
 0,50 ts muskatt
 2 dl matfløte
 2 ss smør til steking
 1 ss hvetemel
 2 fedd hvitløk

1

Det enkleste er å spe/ blande sammen alt i en food prosessor, men her kan du også bruke en tresleiv i en bolle.
Ha kjøtt, løk (raspes på et rivjern), krydder, hvetemel, potetmel og egg i bollen. Bland dette til en seig masse. Tilsett litt og litt fløte så det blander seg godt.

2

Når deigen har en seig fin konsistens som er lett å forme, og alle ingrediensene er blandet godt inn er du ferdig. Du kan gjerne la deigen hvile litt, men det er ikke en nødvendighet.

3

Legg deigen på ei fjøl, og del i 8 eller 6 like store emner.
For å unngå at deigen klistrer seg til hender og utstyr, bruk litt kaldt vann, også på fjøla. Plastfjøl er å foretrekke til dette.

4

Form deigen til en bolle i hendene med kaldt vann, og legg dem i panna, klem karbonaden ned i panna med stekespaden til ca til 1,5 til 2 cm tykke og stek dem i smør på middels varme. Jeg foretrekker å steke dem som en biff til ca medium, slik at de er litt rosa inni.

Ingredients

 600 g karonadedeig av vilt
 ½ stor løk
 1 ts salt
 1 ts buljongpulver
 1 ss potetmel
 1 egg
 0,50 ts muskatt
 2 dl matfløte
 2 ss smør til steking
 1 ss hvetemel
 2 fedd hvitløk

Directions

1

Det enkleste er å spe/ blande sammen alt i en food prosessor, men her kan du også bruke en tresleiv i en bolle.
Ha kjøtt, løk (raspes på et rivjern), krydder, hvetemel, potetmel og egg i bollen. Bland dette til en seig masse. Tilsett litt og litt fløte så det blander seg godt.

2

Når deigen har en seig fin konsistens som er lett å forme, og alle ingrediensene er blandet godt inn er du ferdig. Du kan gjerne la deigen hvile litt, men det er ikke en nødvendighet.

3

Legg deigen på ei fjøl, og del i 8 eller 6 like store emner.
For å unngå at deigen klistrer seg til hender og utstyr, bruk litt kaldt vann, også på fjøla. Plastfjøl er å foretrekke til dette.

4

Form deigen til en bolle i hendene med kaldt vann, og legg dem i panna, klem karbonaden ned i panna med stekespaden til ca til 1,5 til 2 cm tykke og stek dem i smør på middels varme. Jeg foretrekker å steke dem som en biff til ca medium, slik at de er litt rosa inni.

Notes

Viltkarbonader

Legg gjerne igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *