Det enkleste er å spe/ blande sammen alt i en food prosessor, men her kan du også bruke en tresleiv i en bolle.
Ha kjøtt, løk (raspes på et rivjern), krydder, hvetemel, potetmel og egg i bollen. Bland dette til en seig masse. Tilsett litt og litt fløte så det blander seg godt.
Når deigen har en seig fin konsistens som er lett å forme, og alle ingrediensene er blandet godt inn er du ferdig. Du kan gjerne la deigen hvile litt, men det er ikke en nødvendighet.
Legg deigen på ei fjøl, og del i 8 eller 6 like store emner.
For å unngå at deigen klistrer seg til hender og utstyr, bruk litt kaldt vann, også på fjøla. Plastfjøl er å foretrekke til dette.
Form deigen til en bolle i hendene med kaldt vann, og legg dem i panna, klem karbonaden ned i panna med stekespaden til ca til 1,5 til 2 cm tykke og stek dem i smør på middels varme. Jeg foretrekker å steke dem som en biff til ca medium, slik at de er litt rosa inni.
Ingredients
Directions
Det enkleste er å spe/ blande sammen alt i en food prosessor, men her kan du også bruke en tresleiv i en bolle.
Ha kjøtt, løk (raspes på et rivjern), krydder, hvetemel, potetmel og egg i bollen. Bland dette til en seig masse. Tilsett litt og litt fløte så det blander seg godt.
Når deigen har en seig fin konsistens som er lett å forme, og alle ingrediensene er blandet godt inn er du ferdig. Du kan gjerne la deigen hvile litt, men det er ikke en nødvendighet.
Legg deigen på ei fjøl, og del i 8 eller 6 like store emner.
For å unngå at deigen klistrer seg til hender og utstyr, bruk litt kaldt vann, også på fjøla. Plastfjøl er å foretrekke til dette.
Form deigen til en bolle i hendene med kaldt vann, og legg dem i panna, klem karbonaden ned i panna med stekespaden til ca til 1,5 til 2 cm tykke og stek dem i smør på middels varme. Jeg foretrekker å steke dem som en biff til ca medium, slik at de er litt rosa inni.