Viltkarbonader

Yields1 Serving
 600 g karonadedeig av vilt
 ½ stor løk
 1 ts salt
 1 ts buljongpulver
 1 ss potetmel
 1 egg
 0,50 ts muskatt
 2 dl matfløte
 2 ss smør til steking
 1 ss hvetemel
 2 fedd hvitløk
1

Det enkleste er å spe/ blande sammen alt i en food prosessor, men her kan du også bruke en tresleiv i en bolle.
Ha kjøtt, løk (raspes på et rivjern), krydder, hvetemel, potetmel og egg i bollen. Bland dette til en seig masse. Tilsett litt og litt fløte så det blander seg godt.

2

Når deigen har en seig fin konsistens som er lett å forme, og alle ingrediensene er blandet godt inn er du ferdig. Du kan gjerne la deigen hvile litt, men det er ikke en nødvendighet.

3

Legg deigen på ei fjøl, og del i 8 eller 6 like store emner.
For å unngå at deigen klistrer seg til hender og utstyr, bruk litt kaldt vann, også på fjøla. Plastfjøl er å foretrekke til dette.

4

Form deigen til en bolle i hendene med kaldt vann, og legg dem i panna, klem karbonaden ned i panna med stekespaden til ca til 1,5 til 2 cm tykke og stek dem i smør på middels varme. Jeg foretrekker å steke dem som en biff til ca medium, slik at de er litt rosa inni.

Ingredients

 600 g karonadedeig av vilt
 ½ stor løk
 1 ts salt
 1 ts buljongpulver
 1 ss potetmel
 1 egg
 0,50 ts muskatt
 2 dl matfløte
 2 ss smør til steking
 1 ss hvetemel
 2 fedd hvitløk

Directions

1

Det enkleste er å spe/ blande sammen alt i en food prosessor, men her kan du også bruke en tresleiv i en bolle.
Ha kjøtt, løk (raspes på et rivjern), krydder, hvetemel, potetmel og egg i bollen. Bland dette til en seig masse. Tilsett litt og litt fløte så det blander seg godt.

2

Når deigen har en seig fin konsistens som er lett å forme, og alle ingrediensene er blandet godt inn er du ferdig. Du kan gjerne la deigen hvile litt, men det er ikke en nødvendighet.

3

Legg deigen på ei fjøl, og del i 8 eller 6 like store emner.
For å unngå at deigen klistrer seg til hender og utstyr, bruk litt kaldt vann, også på fjøla. Plastfjøl er å foretrekke til dette.

4

Form deigen til en bolle i hendene med kaldt vann, og legg dem i panna, klem karbonaden ned i panna med stekespaden til ca til 1,5 til 2 cm tykke og stek dem i smør på middels varme. Jeg foretrekker å steke dem som en biff til ca medium, slik at de er litt rosa inni.

Notes

Viltkarbonader

Legg gjerne igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *