Jeg bruker en 3 liters kjele som er mer smal og høy enn bred og kort. Grunnen er at det er lettere med mindre vann å få en dyp virvel i en slik kjele.
I kjelen har jeg ca 1,5 liter vann, og 2 ss eplecider eddik.
Egget knekker jeg og lagger over i en skål eller et krus. Plommen må naturligvis være hel.
Vannet kokes opp, og tempraturen settes ned slik at det ikke bobler i vannet.
Med en stekespade eller sleiv begynner jeg å skape en virvel i vannet. Når denne går passe fort heller jeg egget rolig ned i midten av virvelen. Det vil samle eggehviten rundt plommen.
Trekk egget i 3 minutter om du ønsker en bløt plomme, eller nærmere 4 om du ønsker en fastere plomme.
Bruk en hullsleiv til å fiske opp egget og plassert det på en talerken med litt trekkpapir under.
WOILA!
Ingredients
Directions
Jeg bruker en 3 liters kjele som er mer smal og høy enn bred og kort. Grunnen er at det er lettere med mindre vann å få en dyp virvel i en slik kjele.
I kjelen har jeg ca 1,5 liter vann, og 2 ss eplecider eddik.
Egget knekker jeg og lagger over i en skål eller et krus. Plommen må naturligvis være hel.
Vannet kokes opp, og tempraturen settes ned slik at det ikke bobler i vannet.
Med en stekespade eller sleiv begynner jeg å skape en virvel i vannet. Når denne går passe fort heller jeg egget rolig ned i midten av virvelen. Det vil samle eggehviten rundt plommen.
Trekk egget i 3 minutter om du ønsker en bløt plomme, eller nærmere 4 om du ønsker en fastere plomme.
Bruk en hullsleiv til å fiske opp egget og plassert det på en talerken med litt trekkpapir under.
WOILA!