Posjert egg

Yields1 Serving
 1 egg
 vann
 2 ss eplecider eddik
1

Jeg bruker en 3 liters kjele som er mer smal og høy enn bred og kort. Grunnen er at det er lettere med mindre vann å få en dyp virvel i en slik kjele.
I kjelen har jeg ca 1,5 liter vann, og 2 ss eplecider eddik.

2

Egget knekker jeg og lagger over i en skål eller et krus. Plommen må naturligvis være hel.

3

Vannet kokes opp, og tempraturen settes ned slik at det ikke bobler i vannet.
Med en stekespade eller sleiv begynner jeg å skape en virvel i vannet. Når denne går passe fort heller jeg egget rolig ned i midten av virvelen. Det vil samle eggehviten rundt plommen.

4

Trekk egget i 3 minutter om du ønsker en bløt plomme, eller nærmere 4 om du ønsker en fastere plomme.

5

Bruk en hullsleiv til å fiske opp egget og plassert det på en talerken med litt trekkpapir under.

WOILA!

Ingredients

 1 egg
 vann
 2 ss eplecider eddik

Directions

1

Jeg bruker en 3 liters kjele som er mer smal og høy enn bred og kort. Grunnen er at det er lettere med mindre vann å få en dyp virvel i en slik kjele.
I kjelen har jeg ca 1,5 liter vann, og 2 ss eplecider eddik.

2

Egget knekker jeg og lagger over i en skål eller et krus. Plommen må naturligvis være hel.

3

Vannet kokes opp, og tempraturen settes ned slik at det ikke bobler i vannet.
Med en stekespade eller sleiv begynner jeg å skape en virvel i vannet. Når denne går passe fort heller jeg egget rolig ned i midten av virvelen. Det vil samle eggehviten rundt plommen.

4

Trekk egget i 3 minutter om du ønsker en bløt plomme, eller nærmere 4 om du ønsker en fastere plomme.

5

Bruk en hullsleiv til å fiske opp egget og plassert det på en talerken med litt trekkpapir under.

WOILA!

Notes

Posjert egg

Legg gjerne igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *