Brødskiver er kanskje der vi bruker minst fantasi og variasjon, men spiser oftest.
Grønn drøm er en typisk stas skive i mine øyne. Det tar litt tid, men du verden for en SMAK, proppfull av proteiner, fiber og sundt fett.
Starter med en skive ristet landbrød eller en skive rugbrød.
Smør på et lag med majones. Min favoritt er parmesan majones.
Oppskrift på egen majones kan du se her. For permesan majones har du 3 ss majones og en ss permesan som du blander godt.
Legg på salatblad.
Skjær opp en halv avocado i tynne skiver og legg denne på salaten.
Kryddre gjerne med litt chili-olje eller oliven olje og salt & pepper.
Legg et posjert egg over avocadoen. (Oppskrift på posjert egg under)
Toppes med spirer.
Ingredients
Directions
Starter med en skive ristet landbrød eller en skive rugbrød.
Smør på et lag med majones. Min favoritt er parmesan majones.
Oppskrift på egen majones kan du se her. For permesan majones har du 3 ss majones og en ss permesan som du blander godt.
Legg på salatblad.
Skjær opp en halv avocado i tynne skiver og legg denne på salaten.
Kryddre gjerne med litt chili-olje eller oliven olje og salt & pepper.
Legg et posjert egg over avocadoen. (Oppskrift på posjert egg under)
Toppes med spirer.
Notes
POSJERT EGG
Jeg bruker en 3 liters kjele som er mer smal og høy enn bred og kort. Grunnen er at det er lettere med mindre vann å få en dyp virvel i en slik kjele.
I kjelen har jeg ca 1,5 liter vann, og 2 ss eplecider eddik.
Egget knekker jeg og lagger over i en skål eller et krus. Plommen må naturligvis være hel.
Vannet kokes opp, og tempraturen settes ned slik at det ikke bobler i vannet.
Med en stekespade eller sleiv begynner jeg å skape en virvel i vannet. Når denne går passe fort heller jeg egget rolig ned i midten av virvelen. Det vil samle eggehviten rundt plommen.
Trekk egget i 3 minutter om du ønsker en bløt plomme, eller nærmere 4 om du ønsker en fastere plomme.
Bruk en hullsleiv til å fiske opp egget og plassert det på en talerken med litt trekkpapir under.
WOILA!
Ingredients
Directions
Jeg bruker en 3 liters kjele som er mer smal og høy enn bred og kort. Grunnen er at det er lettere med mindre vann å få en dyp virvel i en slik kjele.
I kjelen har jeg ca 1,5 liter vann, og 2 ss eplecider eddik.
Egget knekker jeg og lagger over i en skål eller et krus. Plommen må naturligvis være hel.
Vannet kokes opp, og tempraturen settes ned slik at det ikke bobler i vannet.
Med en stekespade eller sleiv begynner jeg å skape en virvel i vannet. Når denne går passe fort heller jeg egget rolig ned i midten av virvelen. Det vil samle eggehviten rundt plommen.
Trekk egget i 3 minutter om du ønsker en bløt plomme, eller nærmere 4 om du ønsker en fastere plomme.
Bruk en hullsleiv til å fiske opp egget og plassert det på en talerken med litt trekkpapir under.
WOILA!