Denne sausen bruker jeg til uendelig mye. Kylling, biff, feit fisk som laks, tunfisk og makrell. Smaksprofilen er dominerende, men bevares, så fantastisk smak. Du kan bruke den varm eller kald. Gjerne i kombinasjon med ristede sesam frø.
Hel den over på en spruteflaske eller i et glass, og oppbevar den i kjøleskapet. Normalt vil den holde i 3-4 uker. Eller det vet jeg ikke helt, hos oss blir den sjelden så gammel.
Bland alle ingredienser i en kjele med unntak av maismel og vann.
Kok dette opp på middels varme i ca 10 min. Sukkeret skal oppløse seg helt i blandingen, og krydderet skal trekke godt inn. Sausen er ganske vannaktig i konsistensen.
Bland 1 ss maismel (Maizena) i 2 ss med vann. Rør det godt rundt med en gaffel.
Hell blandingen i kjelen og bland det godt inn. Sausen vil oppleves litt mer "cloudy", men den vil få sin opprinnelige farge tilbake etter 5 min med koking. Konsistensen vil da også bli tykkere og vil få sin sticky karakter.
Helles over på en spruteflaske eller i en sauseskål.
Ingredients
Directions
Bland alle ingredienser i en kjele med unntak av maismel og vann.
Kok dette opp på middels varme i ca 10 min. Sukkeret skal oppløse seg helt i blandingen, og krydderet skal trekke godt inn. Sausen er ganske vannaktig i konsistensen.
Bland 1 ss maismel (Maizena) i 2 ss med vann. Rør det godt rundt med en gaffel.
Hell blandingen i kjelen og bland det godt inn. Sausen vil oppleves litt mer "cloudy", men den vil få sin opprinnelige farge tilbake etter 5 min med koking. Konsistensen vil da også bli tykkere og vil få sin sticky karakter.
Helles over på en spruteflaske eller i en sauseskål.