Pulled pork er brukende til utrolig mye godt. Min favoritt er Taco Carnitas. Men jeg sier naturligvis ikke nei takk til en Pulled Pork sandwich med koreansk BBQ saus, vårløk og sesamfrø. Eller rett i en bagett med sprø salat, chili majones, guacamole og ost. Bruken er om ikke uendelig, så veldig stor.
Jeg lager Puled pork på mange ulike måter, Langtidsstekt i rømertopf, på smokeren osv. Dette er utvilsomt den enkleste måten. Og ingrediensene er tilgjengelig i en forsåvitd hvilke som helst butikk. Har du et stort helt stykke svinenakke er det å foretrekke, men her kan du like gjerne bruke nakkekotelette eller vanlige koteletter. Knoker, bog, osv. Helst ikke for magert og mørt kjøtt. Jeg har forsøkt med ytrefilet, den ble nesten melen.
Krydder sammensettningen gir hele smaken, og her må du gjerne tilføre din egen vri.
Du kan bruke mange ulike typer stykkningsdeler til pulled pork. Bog og nakke er min favoritt, men alt fra koteletter og stek fungerer fint. Du kan også bruke mindre stykningsdeler uten at det blir tørt med denne oppskriften.
Brun kjøttet i ei panne eller min favoritt grill den så den blir litt brent. Den brente smaken er med på å gi det en lett og fin røyksmak, eller et hint av grill på pulled porken.
Bland vann og eplejuice i en gryte sammen med alt krydder. Skrell en løk og del den grovt i fire. Ha også i hvitløksfeddene.
Sett kjelen på kok. og slå ned varmen når det så vidt bobler.
Legg kjøttet i gryta og sett plata på svært lav varme. Det skal ikke koke, men trekke varmt. Legg på lokket og sjekk til kjøttet hver time. Kan gjerne snues i gryta når du ser til det. Pass på at fuktigheten ikke forsvinner nevneverdig.
Kjøttet trenger minimum fire timer, gjerne fem timer. Etter fire til fem timer taes kjøttet ut av gryte og plasseres på et fat eller brett. La det avkjøle seg i 10-30 minutter.
Jeg foretrekker å ta på meg engangshansker og plukke fra hverandre kjøttet. Da har jeg kontroll på at jeg får det kjøttet jeg ønsker havner i puled porken, og at alt blir i passe store biter. Alt kjøttet som er plukker fra hverandre legges i en bolle eller liknende.
I gryta er det igjen en herlig suppe av kraft, juice og krydder. konsistensen er ganske vannaktig. Dette skal nå reduseres ned til det får en seigere konsistens.
Legg en sil over det revene kjøttet og hell innholdet i gryta i silen. Bruk en slikkebott til å skrape innholdet igjennom silen. Se at du får med deg ønsket mengde.
Rør "sausen" inn i kjøttet. Og Voila, ferdig.
Smak til med salt.
Ingredients
Directions
Du kan bruke mange ulike typer stykkningsdeler til pulled pork. Bog og nakke er min favoritt, men alt fra koteletter og stek fungerer fint. Du kan også bruke mindre stykningsdeler uten at det blir tørt med denne oppskriften.
Brun kjøttet i ei panne eller min favoritt grill den så den blir litt brent. Den brente smaken er med på å gi det en lett og fin røyksmak, eller et hint av grill på pulled porken.
Bland vann og eplejuice i en gryte sammen med alt krydder. Skrell en løk og del den grovt i fire. Ha også i hvitløksfeddene.
Sett kjelen på kok. og slå ned varmen når det så vidt bobler.
Legg kjøttet i gryta og sett plata på svært lav varme. Det skal ikke koke, men trekke varmt. Legg på lokket og sjekk til kjøttet hver time. Kan gjerne snues i gryta når du ser til det. Pass på at fuktigheten ikke forsvinner nevneverdig.
Kjøttet trenger minimum fire timer, gjerne fem timer. Etter fire til fem timer taes kjøttet ut av gryte og plasseres på et fat eller brett. La det avkjøle seg i 10-30 minutter.
Jeg foretrekker å ta på meg engangshansker og plukke fra hverandre kjøttet. Da har jeg kontroll på at jeg får det kjøttet jeg ønsker havner i puled porken, og at alt blir i passe store biter. Alt kjøttet som er plukker fra hverandre legges i en bolle eller liknende.
I gryta er det igjen en herlig suppe av kraft, juice og krydder. konsistensen er ganske vannaktig. Dette skal nå reduseres ned til det får en seigere konsistens.
Legg en sil over det revene kjøttet og hell innholdet i gryta i silen. Bruk en slikkebott til å skrape innholdet igjennom silen. Se at du får med deg ønsket mengde.
Rør "sausen" inn i kjøttet. Og Voila, ferdig.
Smak til med salt.