Pickle Surprise gir søte og crunshy agurker, med litt løk og et lite chilisting. De passer utmerket til burgere, grillmat og på brødskiva.

Oppbevart i kjøleskapet holder disse ca 4 månder.

AuthorYngve Ask

Yields1 Serving

 1 kg sylteagurker eller slangeagurk om du ikke får tak i sylteagurk.
 1 stor gul løk
 5 fedd hvitløk
 200 g grovsalt
 eddik 7%
 sukker
 sennepsfrø
 tumric (gurkemeie)
 dill
 sort pepper

1

Skyll av agurkene i kaldt vann.
Jeg bruker en mandolin på ca 3 mm og skiver opp agurkene.
Først sakl jeg saltbehandle agurkene. Jeg gjør dette for å trekke vann ut av agurkene, og fortsatt beholde den sprø følelsen, slik at agurkene ikke blir myke når de er syltet.
Når alle skivene ligger i en bolle, tilsetter jeg saltet, blander dette godt inn, uten å være hardhendt med agurkskivene.
Agurk skivene og salt dekker jeg med plastfolie, og setter i kjøleskap i to timer.

2

Etter to timer, skyller jeg av alt saltet i et dørslag og lar dem renne godt av seg. Kan til og med tørke lett over ed papir.
Mens agurkene renner av seg, lager jeg laken:

3

Sukker og eddik i en kjele, og

Ingredients

 1 kg sylteagurker eller slangeagurk om du ikke får tak i sylteagurk.
 1 stor gul løk
 5 fedd hvitløk
 200 g grovsalt
 eddik 7%
 sukker
 sennepsfrø
 tumric (gurkemeie)
 dill
 sort pepper

Directions

1

Skyll av agurkene i kaldt vann.
Jeg bruker en mandolin på ca 3 mm og skiver opp agurkene.
Først sakl jeg saltbehandle agurkene. Jeg gjør dette for å trekke vann ut av agurkene, og fortsatt beholde den sprø følelsen, slik at agurkene ikke blir myke når de er syltet.
Når alle skivene ligger i en bolle, tilsetter jeg saltet, blander dette godt inn, uten å være hardhendt med agurkskivene.
Agurk skivene og salt dekker jeg med plastfolie, og setter i kjøleskap i to timer.

2

Etter to timer, skyller jeg av alt saltet i et dørslag og lar dem renne godt av seg. Kan til og med tørke lett over ed papir.
Mens agurkene renner av seg, lager jeg laken:

3

Sukker og eddik i en kjele, og

Notes

Pickle Surprise

Legg gjerne igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *