Den optimale helgematen. Mye smak og ulike deilige teksturer.

Her finnes det også mange muligheter til eksprementering både med smaker og ulike kjøttyper.

AuthorYngve AskDifficultyBeginner

Yields4 Servings
Prep Time20 minsCook Time30 minsTotal Time50 mins

 5 dl melk (ostesaus)
 1 ss hvetemel (ostesaus)
 2 ss smør (ostesaus)
 400 g revet ost, gjerne cheddar (ostesaus)
 600 g kjøttdeig
 1 ts paprika pulver
 ½ ts cumin
 ½ ts salt
 1 løk
 chili etter ønske
 1 bunt koreander
 3 stk vårløk
 6 rømme
 200 g lettsaltede nacho chips
 jalapenos

1

Start med å lage en hvitsaus. Smelt smøret og ha i melet, rør dette godt inn og hell i melk. Ha plata på middels varme og rør godt slik at ikke noe brenner seg i bunn. Når det koker opp så sett styrken på plata ned. Det bør små boble i ca 10 minutter. Dette for å få melsmaken ut av sausen.
Når sausen har putret i 10 minutter så trekk den av plata slik at den får kjølt seg noe ned. Den bør komme ned i 70 grader før du blander inn osten. Osten bør ha romtemparatur når du blander den inn. Ha i osten i to omganger og rør godt rundt. Osten skal nå løse seg opp i sausen. Om det trengs så varm opp litt, men pass på at du ikke kommer noe særlig over 60 grader, da vil sausen minne mer om rømmegrøt og bli litt sandaktig.

2

Stek kjøttdeig, løk, hvitløk og krydder på høy varme.

3

Snitt vårløk i små skiver.
Hakk også opp koreander.

4

Så til monteringen:
Legg 50 g nacho chips på hver tallerken. spre det godt utover.
Hell over 1/4 av ostesausen fordelt over nacho chipsene.
Ha 1/4 av kjøttdeigen over dette igjen.
Fordel 2 ss med rømme over kjøttet.
Vårløk
Koreander
Jalapeno
Chilisaus

5

Serveres gjerne med Salsa Royal og eller Guakamole de Shady mexicana.

Ingredients

 5 dl melk (ostesaus)
 1 ss hvetemel (ostesaus)
 2 ss smør (ostesaus)
 400 g revet ost, gjerne cheddar (ostesaus)
 600 g kjøttdeig
 1 ts paprika pulver
 ½ ts cumin
 ½ ts salt
 1 løk
 chili etter ønske
 1 bunt koreander
 3 stk vårløk
 6 rømme
 200 g lettsaltede nacho chips
 jalapenos

Directions

1

Start med å lage en hvitsaus. Smelt smøret og ha i melet, rør dette godt inn og hell i melk. Ha plata på middels varme og rør godt slik at ikke noe brenner seg i bunn. Når det koker opp så sett styrken på plata ned. Det bør små boble i ca 10 minutter. Dette for å få melsmaken ut av sausen.
Når sausen har putret i 10 minutter så trekk den av plata slik at den får kjølt seg noe ned. Den bør komme ned i 70 grader før du blander inn osten. Osten bør ha romtemparatur når du blander den inn. Ha i osten i to omganger og rør godt rundt. Osten skal nå løse seg opp i sausen. Om det trengs så varm opp litt, men pass på at du ikke kommer noe særlig over 60 grader, da vil sausen minne mer om rømmegrøt og bli litt sandaktig.

2

Stek kjøttdeig, løk, hvitløk og krydder på høy varme.

3

Snitt vårløk i små skiver.
Hakk også opp koreander.

4

Så til monteringen:
Legg 50 g nacho chips på hver tallerken. spre det godt utover.
Hell over 1/4 av ostesausen fordelt over nacho chipsene.
Ha 1/4 av kjøttdeigen over dette igjen.
Fordel 2 ss med rømme over kjøttet.
Vårløk
Koreander
Jalapeno
Chilisaus

5

Serveres gjerne med Salsa Royal og eller Guakamole de Shady mexicana.

Notes

Nacho supreme

Legg gjerne igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *