Denne sausen bruker jeg til uendelig mye. Kylling, biff, feit fisk som laks, tunfisk og makrell. Smaksprofilen er dominerende, men bevares, så fantastisk smak. Du kan bruke den varm eller kald. Gjerne i kombinasjon med ristede sesam frø.

Hel den over på en spruteflaske eller i et glass, og oppbevar den i kjøleskapet. Normalt vil den holde i 3-4 uker. Eller det vet jeg ikke helt, hos oss blir den sjelden så gammel.

AuthorYngve AskCategory, , , DifficultyBeginner

Yields1 Serving
Prep Time15 minsCook Time10 minsTotal Time25 mins

 2 dl brunt sukker
 1,50 dl soya saus (less salt)
 2 ss revet fersk ingefær
 4 ss sesam olje
 2 ss kinesisk eddik (event 1 ss eplecider eddik)
 1 ss hvitløkspulver
 2 ss honning
 1 ss maizena (mais mel rørt ut i litt (2ss) vann)

1

Bland alle ingredienser i en kjele med unntak av maismel og vann.

2

Kok dette opp på middels varme i ca 10 min. Sukkeret skal oppløse seg helt i blandingen, og krydderet skal trekke godt inn. Sausen er ganske vannaktig i konsistensen.

3

Bland 1 ss maismel (Maizena) i 2 ss med vann. Rør det godt rundt med en gaffel.
Hell blandingen i kjelen og bland det godt inn. Sausen vil oppleves litt mer "cloudy", men den vil få sin opprinnelige farge tilbake etter 5 min med koking. Konsistensen vil da også bli tykkere og vil få sin sticky karakter.

4

Helles over på en spruteflaske eller i en sauseskål.

Ingredients

 2 dl brunt sukker
 1,50 dl soya saus (less salt)
 2 ss revet fersk ingefær
 4 ss sesam olje
 2 ss kinesisk eddik (event 1 ss eplecider eddik)
 1 ss hvitløkspulver
 2 ss honning
 1 ss maizena (mais mel rørt ut i litt (2ss) vann)

Directions

1

Bland alle ingredienser i en kjele med unntak av maismel og vann.

2

Kok dette opp på middels varme i ca 10 min. Sukkeret skal oppløse seg helt i blandingen, og krydderet skal trekke godt inn. Sausen er ganske vannaktig i konsistensen.

3

Bland 1 ss maismel (Maizena) i 2 ss med vann. Rør det godt rundt med en gaffel.
Hell blandingen i kjelen og bland det godt inn. Sausen vil oppleves litt mer "cloudy", men den vil få sin opprinnelige farge tilbake etter 5 min med koking. Konsistensen vil da også bli tykkere og vil få sin sticky karakter.

4

Helles over på en spruteflaske eller i en sauseskål.

Notes

Teryaki saus
Teryaki saus over pulled pork i hamburgerbrød. Perfekt hyttemat uten særlige forberedelser.

Legg gjerne igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *