Brødskiver er kanskje der vi bruker minst fantasi og variasjon, men spiser oftest.

Grønn drøm er en typisk stas skive i mine øyne. Det tar litt tid, men du verden for en SMAK, proppfull av proteiner, fiber og sundt fett.

AuthorYngve AskCategoryDifficultyBeginner

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time4 minsTotal Time14 mins

 1 brødskive (landbrød eller rugbrød)
 1 majones eventuelt permesan majones
 ½ avocado
 1 oliven- eller chili-olje
 litt salat
 1 posjert egg
 litt spirer; bokolini, karse eller alfa/alfa

1

Starter med en skive ristet landbrød eller en skive rugbrød.

2

Smør på et lag med majones. Min favoritt er parmesan majones.
Oppskrift på egen majones kan du se her. For permesan majones har du 3 ss majones og en ss permesan som du blander godt.

3

Legg på salatblad.
Skjær opp en halv avocado i tynne skiver og legg denne på salaten.
Kryddre gjerne med litt chili-olje eller oliven olje og salt & pepper.

4

Legg et posjert egg over avocadoen. (Oppskrift på posjert egg under)
Toppes med spirer.

Ingredients

 1 brødskive (landbrød eller rugbrød)
 1 majones eventuelt permesan majones
 ½ avocado
 1 oliven- eller chili-olje
 litt salat
 1 posjert egg
 litt spirer; bokolini, karse eller alfa/alfa

Directions

1

Starter med en skive ristet landbrød eller en skive rugbrød.

2

Smør på et lag med majones. Min favoritt er parmesan majones.
Oppskrift på egen majones kan du se her. For permesan majones har du 3 ss majones og en ss permesan som du blander godt.

3

Legg på salatblad.
Skjær opp en halv avocado i tynne skiver og legg denne på salaten.
Kryddre gjerne med litt chili-olje eller oliven olje og salt & pepper.

4

Legg et posjert egg over avocadoen. (Oppskrift på posjert egg under)
Toppes med spirer.

Notes

Grønn drøm

POSJERT EGG

Yields1 Serving

 1 egg
 vann
 2 ss eplecider eddik

1

Jeg bruker en 3 liters kjele som er mer smal og høy enn bred og kort. Grunnen er at det er lettere med mindre vann å få en dyp virvel i en slik kjele.
I kjelen har jeg ca 1,5 liter vann, og 2 ss eplecider eddik.

2

Egget knekker jeg og lagger over i en skål eller et krus. Plommen må naturligvis være hel.

3

Vannet kokes opp, og tempraturen settes ned slik at det ikke bobler i vannet.
Med en stekespade eller sleiv begynner jeg å skape en virvel i vannet. Når denne går passe fort heller jeg egget rolig ned i midten av virvelen. Det vil samle eggehviten rundt plommen.

4

Trekk egget i 3 minutter om du ønsker en bløt plomme, eller nærmere 4 om du ønsker en fastere plomme.

5

Bruk en hullsleiv til å fiske opp egget og plassert det på en talerken med litt trekkpapir under.

WOILA!

Ingredients

 1 egg
 vann
 2 ss eplecider eddik

Directions

1

Jeg bruker en 3 liters kjele som er mer smal og høy enn bred og kort. Grunnen er at det er lettere med mindre vann å få en dyp virvel i en slik kjele.
I kjelen har jeg ca 1,5 liter vann, og 2 ss eplecider eddik.

2

Egget knekker jeg og lagger over i en skål eller et krus. Plommen må naturligvis være hel.

3

Vannet kokes opp, og tempraturen settes ned slik at det ikke bobler i vannet.
Med en stekespade eller sleiv begynner jeg å skape en virvel i vannet. Når denne går passe fort heller jeg egget rolig ned i midten av virvelen. Det vil samle eggehviten rundt plommen.

4

Trekk egget i 3 minutter om du ønsker en bløt plomme, eller nærmere 4 om du ønsker en fastere plomme.

5

Bruk en hullsleiv til å fiske opp egget og plassert det på en talerken med litt trekkpapir under.

WOILA!

Notes

Posjert egg

Legg gjerne igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *