Snakk om en eksplosjon i munnen av ingefær, koriander og chili. Med kjøtt av god kvalitet, tynnskåret er dette en rett som passer godt både som helgekos og til hverdags.
Mål opp ris og sett dette på kok. Bruker du en riskoker holder risen seg varm, fresh og fin frem til servering. Det er bedre at risen venter litt på biffen, enn omvedt.
Jeg bruker en riskoker fra Wilfa med "hold varm" funksjon.
Her bør du ikke bruke det møreste og fineste kjøttet, men flatbiff, bringe eller annet typisk stek kjøtt.
Skjær det opp i så tynne strimler helst ikke mer enn 2-3 mm tykke, og gjerne ikke mer enn 2x2 cm. Små løvtynne skiver blir super delikat.
Finsnitt vårløk og koriander
Varm opp teryaki saus (oppskriften på den finner du HER)
Rist sesam frø i en tørr panne/wook (gjerne den samme du skal bruke til kjøtt senere) på høy varme. Når sesamfrøene er gyldene kan du legge dem i en bolle så lenge.
Sesam frø som ikke er ristet
Varm opp en wok eller en stor stekepanne, høy varme.
Ikke legg mer enn 300 g kjøtt i pannen/woken av gangen. Har du i for mye, vil kjøttet kjøle pannen ned og det vil koke mer enn steke. Når kjøttet har fått en gylden farge legger du det av og steker resten av kjøttet.
Til slutt legger du alt kjøttet i pannen/woken for å gi det en siste oppvarming og tilsetter 1 ss soyasays pr 300 g kjøtt.
Anrettning:
Stor bolle eller talekerken. Begynn med risen i bunn. Ha over kjøtt og saus. Alt kjøttet bør dekkes i saus. Topp deretter med vårløk, koreander og sesamfrø.
Velbekomme!
Ingredients
Directions
Mål opp ris og sett dette på kok. Bruker du en riskoker holder risen seg varm, fresh og fin frem til servering. Det er bedre at risen venter litt på biffen, enn omvedt.
Jeg bruker en riskoker fra Wilfa med "hold varm" funksjon.
Her bør du ikke bruke det møreste og fineste kjøttet, men flatbiff, bringe eller annet typisk stek kjøtt.
Skjær det opp i så tynne strimler helst ikke mer enn 2-3 mm tykke, og gjerne ikke mer enn 2x2 cm. Små løvtynne skiver blir super delikat.
Finsnitt vårløk og koriander
Varm opp teryaki saus (oppskriften på den finner du HER)
Rist sesam frø i en tørr panne/wook (gjerne den samme du skal bruke til kjøtt senere) på høy varme. Når sesamfrøene er gyldene kan du legge dem i en bolle så lenge.
Sesam frø som ikke er ristet
Varm opp en wok eller en stor stekepanne, høy varme.
Ikke legg mer enn 300 g kjøtt i pannen/woken av gangen. Har du i for mye, vil kjøttet kjøle pannen ned og det vil koke mer enn steke. Når kjøttet har fått en gylden farge legger du det av og steker resten av kjøttet.
Til slutt legger du alt kjøttet i pannen/woken for å gi det en siste oppvarming og tilsetter 1 ss soyasays pr 300 g kjøtt.
Anrettning:
Stor bolle eller talekerken. Begynn med risen i bunn. Ha over kjøtt og saus. Alt kjøttet bør dekkes i saus. Topp deretter med vårløk, koreander og sesamfrø.
Velbekomme!
Notes
TERYAKI SAUS
Bland alle ingredienser i en kjele med unntak av maismel og vann.
Kok dette opp på middels varme i ca 10 min. Sukkeret skal oppløse seg helt i blandingen, og krydderet skal trekke godt inn. Sausen er ganske vannaktig i konsistensen.
Bland 1 ss maismel (Maizena) i 2 ss med vann. Rør det godt rundt med en gaffel.
Hell blandingen i kjelen og bland det godt inn. Sausen vil oppleves litt mer "cloudy", men den vil få sin opprinnelige farge tilbake etter 5 min med koking. Konsistensen vil da også bli tykkere og vil få sin sticky karakter.
Helles over på en spruteflaske eller i en sauseskål.
Ingredients
Directions
Bland alle ingredienser i en kjele med unntak av maismel og vann.
Kok dette opp på middels varme i ca 10 min. Sukkeret skal oppløse seg helt i blandingen, og krydderet skal trekke godt inn. Sausen er ganske vannaktig i konsistensen.
Bland 1 ss maismel (Maizena) i 2 ss med vann. Rør det godt rundt med en gaffel.
Hell blandingen i kjelen og bland det godt inn. Sausen vil oppleves litt mer "cloudy", men den vil få sin opprinnelige farge tilbake etter 5 min med koking. Konsistensen vil da også bli tykkere og vil få sin sticky karakter.
Helles over på en spruteflaske eller i en sauseskål.